Lansarea campaniei: SUNT CU TINE

[ Comunicat de presă – 9 martie 2020 – comunicatedepresa.ro ]

Campania SUNT CU TINE este realizată de Asociaţia de Consiliere şi Psihoterapie Online din România (ACPOR), cu sprijinul Betfair Romania Development, și se va desfășura online în perioada martie-aprilie 2020. Campania are scopul de a facilita identificarea problemelor de sănătate mintală și de a evidenția rolul major al apropiaților în ameliorarea suferinței celor care se confruntă cu o astfel de problemă.

Despre campania SUNT CU TINE

Prin intermediul sloganului SUNT CU TINE, campania își propune să îi sprijine pe cei care vor să fie aproapele celui care suferă de o tulburare mintală, pentru ca ei să știe ce înseamnă și cum se manifestă anxietatea și depresia, să învețe să asculte, să adreseze întrebările potrivite, să știe cum să fie alături de cei dragi lor când caută ajutor specializat, să aibă încredere în cel care suferă, să ofere o îmbrățișare caldă sau o strângere de mână care dă putere. Acestea sunt câteva expresii ale lui SUNT CU TINE. Mai multe despre această campanie, aici:

Obiectivele campaniei

  • Să oferim informații despre cele mai frecvent întâlnite probleme de sănătate mintală (anxietate și depresie), ca să poată fi recunoscute mai ușor.
  • Să punem la dispoziție un screening online gratuit pentru identificarea tulburărilor de anxietate și depresie.
  • Să aducem mai aproape de publicul larg perspectivele unor persoane care au avut probleme de sănătate mintală.
  • Să oferim recomandări (despre cum pot oferi sprijin psihologic) acelora care își doresc să fie alături de oamenii dragi aflați în suferință.

Despre ACPOR

Asociaţia de Consiliere şi Psihoterapie Online din România (ACPOR) a fost înfiinţată în anul 2009 de un grup de cercetători și practicieni din Cluj-Napoca cu scopul de a promova sănătatea mintală prin utilizarea tuturor oportunităților oferite de științele psihologice și de tehnologia informației și a comunicațiilor (TIC). Asociaţia promovează cercetări, formare continuă şi servicii în domeniul sănătăţii mintale, în special al consilierii şi psihoterapiei, prin integrarea abordărilor clasice cu cele de e-mental health.


Proiectul este susținut de Betfair Romania Development.